Back to News page

Ensi viikolla Turussa korvia kallistellaan kahteen suuntaan. Keskiviikkona Pepen paikassa El Patiossa käydään tiukkaa finaalikamppailua ensimmäisestä Turun Trubaduuri -tittelistä, ja keskiviikkona sekä torstaina karsitaan toisen Golden Stars -kisan finalisteja Turun keskustan Galaxissa.

Monitoimitaiteilija Pepe Gonzalezpyöräytti kevään korvalla Turkuun uuden laulukisan. Turun Trubaduuri 2004 -kisassa etsittiin lauluntekijöitä ja tulkitsijoita, jotka tuovat uutta puhtia Turun seudun trubaduuri- ja laulelmaperinteeseen. Sooloesiintyjien lisäksi kisaan toivottiin mukaan erityisesti kahden, kolmen ja neljänkin hengen akustisia kokoonpanoja.

Ensimmäinen kilpailu näyttää ylittävän odotukset oikein kunnolla.

– Viisi osakisaa on käyty, ja finalistit ovat selvillä. Kisassa on ollut kolmisenkymmentä osallistujaa. Yksitoista jouduttiin jättämään sivuunkin, sillä he eivät määräajassa ehtineet mukaan, Pepe iloitsee.

Turun Trubaduuri -kisan finalistit ovat käypäisiä ammattiesiintyjiksi vaikka heti. Pontta kisaan tuovat muhkeat palkinnot. Keskiviikon voittaja näet saa palkinnoksi studioaikaa muutaman biisin tekemiseen sadan kappaleen painoksena. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saavat palkinnoksi Pepen veistotaidetta.

Keskiviikkoillan finaaliin ovat selviytyneet lauluduo Sami ja Harri, Johanna Mäkinen, Esa Pöyliö, Jussi Helle, Mauri Kosonen, Martti Lappi ja Valtteri Lipasti.

Pepen paikan trubaduuriosakisassa on poikennut mielenkiintoisia tuttavuuksia, joista kuullaan eri yhteyksissä vielä paljonkin. Yksi tällainen duo oli The Portion -yhtyeen pojat Kari Härkönen ja JiiPee Kananoja. Vaikka tuomaristo pojista tykkäsikin, niin selvästi huomattiin, että omaa musiikkiaan tekevät nuoret miehet taiteilevat vähän eri genressä.

Nyt kuuluu pääosin turkulaisista koostuvasta The Portionista kummia. Lotta ja pojat ovat tuuppaamassa julkisuuteen ensimmäistä sinkkuaan ja viiden biisin eepeetä. Taustatekijöistä kannattaa mainita tuottajana toimiva Edu Kettunen.

The Portionin ensimmäinen single Little Piece of Love edusti bändin rauhallisempaa tuotantoa, mutta nyt rämisee! Viikolla 21 ilmestyvä Harley Davidson -single lupaa nimensä mukaisesti menoa kesään.

Galaxiin on keskiviikkona kutsuttu peräti 81 laulajaa, jotka kilpailevat kaksipäiväisessä semifinaalissa. Keskiviikkona valitaan 50 parasta, ja siitä sakista torstaina valitaan Seinäjoelle kymmenen parasta. Semifinaalin huipentuma on torstai-iltana, jolloin jäljellä on 20 parasta semifinalistia.

Kisassa etsitään poppareita, jotka viihtyvät nostalgisissa tunnelmissa, ja jotka janoavat esittää estradeilla päivän hittejä, omia tai covereita.

– Ilahduttavasti on mukana uusia kasvoja, ja mikä parasta, kisaan lähetetyissä ääninäytteissä oli laajaa esittämistaitoa eri musiikinalueista, suomirockista ulkomaisiin hitteihin, sanoo tuomariston puheenjohtaja Henri Kulmala.

Näyttää siltä, että sekä trubaduurikisa että GS -kisa ovat tulleet jäädäkseen.

Jukka Saarinen

Päivitetty 8.5.2004 3:01:17 | Tulostettava versio